Faq

Wat is Expload voor bedrijf?

Expload is een onafhankelijk adviesbureau voor explosieven gerelateerde vraagstukken.

Waarom een oranje X?

De X in ons logo is gebaseerd op de markering die vroeger werd gebruikt om piloten te informeren over welk doel zij aan dienden te vallen. Het staat symbool voor het gezamenlijke doel dat wij bij iedere opdracht met de opdrachtgever bepalen.

Hoe kom ik er achter of ik jullie nodig heb in mijn project?

Ga naar ‘welke situatie past bij jou’ op onze homepage.

Wat is de meerwaarde van een onafhankelijk bureau?

Expload heeft geen belang bij de uitvoering van opsporingswerkzaamheden. Wij geven een gedegen en onderbouwd advies met betrekking tot (eventuele) vervolgwerkzaamheden.

Kun je me helpen als ik een beperkt budget heb?

Het motto van Expload is, “Het beperken of wegnemen van explosieven gerelateerde veiligheidsrisico’s tegen minimale kosten. Op deze wijze werken wij met het minimaal benodigde budget.

Zijn die explosieven nou echt nog gevaarlijk?

Dit verschilt per situatie, soort en type explosief. Om hierin meer inzicht te krijgen moet per situatie een risicoanalyse worden opgesteld.

Wat doe ik als ik een explosief aantref?

Het belangrijkst is dat je het explosief niet beroerd en eventuele omstanders op afstand houdt. Hierna kun je de politie bellen, zij sturen een explosievendeskundige die (indien nodig) de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) inschakelt om het explosief onschadelijk te maken.

Heb je nog vragen? Wij beantwoorden ze graag! Stuur een mail naar info@expload.nl of bel naar 0345 778 990.