top of page
Afbeelding voorpagina RA.jpg

Junior (Historisch) Onderzoeker Ontplofbare Oorlogsresten

Full-time (32-40 uur)

Omschrijving functie

Als junior onderzoeker bij Expload werk je aan vooronderzoeken en projectgebonden combinatie-onderzoeken. Je bent leergierig, werkt gestructureerd, en communiceert goed met je collega’s. 

Expload geeft je de mogelijkheid om het vak te leren. Dit betekent dat je leert hoe wij rapporteren, en hoe wij door middel van een uitgebreide analyse concluderen of een gebeurtenis uit WO-II leidt tot de afbakening van een verdacht gebied. Ook krijg je basis GIS-vaardigheden aangeleerd, zodat je onder andere in staat bent luchtfoto’s op de juiste plek op de kaart te plaatsen.

Om dit zelfstandig te kunnen is naast kennis ook werkervaring nodig. Expload streeft ernaar dat je als junior onderzoeker binnen twee jaar promoveert naar de functie van senior onderzoeker.

Over Expload

Expload is een onafhankelijk explosievenadviesbureau. Dit betekent dat wij alleen vooronderzoeken en risicoanalyses uitvoeren. Doordat wij geen opsporing uitvoeren zijn wij in staat onafhankelijk advies te geven over proportioneel omgaan met explosieven.

Expload stelt proportionaliteit centraal. Een gebied in Nederland is in principe onverdacht. Pas als het tegendeel bewezen is beschouwen wij een gebied als verdacht. 

Expload is innovatief. Wij zoeken altijd naar nieuwe manieren om ons werk te verbeteren. Zo hebben we een online platform voor vooronderzoeken ontwikkeld, en werken we op zee aan nieuwe manieren om vooronderzoeken en risicoanalyses uit te voeren. Expload is altijd bereid te leren van collega’s, uit ons eigen vakgebied en vanuit andere vakgebieden.

Functie-eisen

Voor deze functie is maximaal 1 jaar werkervaring nodig in het uitvoeren van historische vooronderzoeken naar explosieven. Daarbij verwachten we een nieuwsgierige houding en een bereidheid om je te specialiseren in ons vakgebied.

  • Je hebt minstens hbo werk- en denkniveau

  • Je hebt affiniteit met de Tweede Wereldoorlog en militaire geschiedenis

  • Je kunt goed schrijven en vervalt niet in vakjargon.

  • Je werkt gestructureerd en zelfstandig.

  • Je hebt een oog voor detail.

  • Je communiceert goed met je collega’s.

  • Je ondersteunt de visie van Expload. 

  • Een studie geschiedenis of archeologie is een pre, maar geen vereiste!

Procedure

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Stuur dan je CV en een sollicitatiebrief naar info@expload.nl, ter attentie van Jeannette Blokvoort. Je kunt tot en met 16 augustus reageren op deze vacature.

Mocht je vragen hebben over de vacature, schroom niet om ons te bellen op 0345-778990 of te mailen op info@expload.nl.

bottom of page